Újabb pályázati siker!

A Vidékfejlesztési Program (LEADER) keretén belül az „A Bakonyért Vidékfejlesztési Akciócsoport Egyesület” által koordinált – „Bakonyi települések megújítása, közösségi élettér és szolgáltatások fejlesztése” című pályázat keretében „Balinka Község Önkormányzat eszközfejlesztése” címmel a tavalyi évben támogatási kérelmet nyújtottunk be egy mobilszínpad garnitúra beszerzésére a közösségi színterekhez.

Balinka Község Önkormányzata az Egyesület alapító tagjai közé tartozik, a megalakuláskor aktív résztvevője volt a helyi vidékfejlesztési stratégia kidolgozásának. Az azóta eltelt időszakban három pályázatunk is támogatásban részesült, a két településrészi játszótér kialakítása, a két települési művelődési ház részleges felújítása, valamint a Hivatalunkban számítástechnikai berendezések, a közösségi színtereinkbe pedig 20 db sörpad garnitúra került beszerzésre.

A fent említett pályázatnál ez év augusztusában kaptuk meg a döntést, melynek értelmében 3 millió forint támogatásban részesülünk, amelyhez kötelező önrészként 530 000 Ft-ot, valamint az infláció és anyagbeszerzési nehézségek (amelyek is az árat növelték) miatt még ezen felül 600 000 Ft-ot kellett az önkormányzatunknak hozzátennie.

A közösségi színtér 1 db 24 m2-es (12 db 1 x 2 m-es elemek) mobilszínpadot és a hozzátartozó kiegészítő tartozékokat (lépcső, védőkorlát, szállító kocsi) kapott, amelyet kültéren, de akár beltérben is használhatók. A színpad előnye, hogy helytakarékos (összecsukható elemek, könnyen össze és szétszerelhető, a szállító kocsi segítségével helytakarékosan tárolható és szállítható), a váza tartós anyagból (extrudált alumínium) és a járófelület vízálló természetes anyagból (rétegelt lemez) készült, a felület csúszás- és kopásmentes bevonattal van ellátva, a színpadot és a lépcsőt védőkorlát teszi biztonságosabbá, könnyen kezelhető, ár-érték aránya más megoldással szemben kiváló.

A felhasználásukkal több és nagyobb rendezvényeket lehet megtartani kültéren is, amelyek során tovább lehet népszerűsíteni a falusi életmódot, jobban össze lehet kovácsolni a helyi lakosságot, valamint a településre vonzani vidéki érdeklődőket. Különösebb karbantartást nem igényel, esetleges javítása az önkormányzat költségvetéséből finanszírozható.

 A beszerzés megtörtént, a kifizetési kérelem hamarosan benyújtásra kerül.