Újabb pályázati siker!

A Vidékfejlesztési Program (LEADER) keretén belül az „A Bakonyért Vidékfejlesztési Akciócsoport Egyesület” által koordinált – „Bakonyi települések megújítása, közösségi élettér és szolgáltatások fejlesztése” című pályázat keretében „Balinka Község Önkormányzat eszközfejlesztése” címmel a tavalyi évben támogatási kérelmet nyújtottunk be egy mobilszínpad garnitúra beszerzésére a közösségi színterekhez.

Balinka Község Önkormányzata az Egyesület alapító tagjai közé tartozik, a megalakuláskor aktív résztvevője volt a helyi vidékfejlesztési stratégia kidolgozásának. Az azóta eltelt időszakban három pályázatunk is támogatásban részesült, a két településrészi játszótér kialakítása, a két települési művelődési ház részleges felújítása, valamint a Hivatalunkban számítástechnikai berendezések, a közösségi színtereinkbe pedig 20 db sörpad garnitúra került beszerzésre.

A fent említett pályázatnál ez év augusztusában kaptuk meg a döntést, melynek értelmében 3 millió forint támogatásban részesülünk, amelyhez kötelező önrészként 530 000 Ft-ot, valamint az infláció és anyagbeszerzési nehézségek (amelyek is az árat növelték) miatt még ezen felül 600 000 Ft-ot kellett az önkormányzatunknak hozzátennie.

A közösségi színtér 1 db 24 m2-es (12 db 1 x 2 m-es elemek) mobilszínpadot és a hozzátartozó kiegészítő tartozékokat (lépcső, védőkorlát, szállító kocsi) kapott, amelyet kültéren, de akár beltérben is használhatók. A színpad előnye, hogy helytakarékos (összecsukható elemek, könnyen össze és szétszerelhető, a szállító kocsi segítségével helytakarékosan tárolható és szállítható), a váza tartós anyagból (extrudált alumínium) és a járófelület vízálló természetes anyagból (rétegelt lemez) készült, a felület csúszás- és kopásmentes bevonattal van ellátva, a színpadot és a lépcsőt védőkorlát teszi biztonságosabbá, könnyen kezelhető, ár-érték aránya más megoldással szemben kiváló.

A felhasználásukkal több és nagyobb rendezvényeket lehet megtartani kültéren is, amelyek során tovább lehet népszerűsíteni a falusi életmódot, jobban össze lehet kovácsolni a helyi lakosságot, valamint a településre vonzani vidéki érdeklődőket. Különösebb karbantartást nem igényel, esetleges javítása az önkormányzat költségvetéséből finanszírozható.

 A beszerzés megtörtént, a kifizetési kérelem hamarosan benyújtásra kerül.


A Vidékfejlesztési Program (LEADER) keretén belül az "A Bakonyért Vidékfejlesztési Akciócsoport Egyesület" működési területére meghirdetett, az "A Bakonyért Vidékfejlesztési Akciócsoport Egyesület" – "Bakonyi települések megújítása, közösségi élettér és szolgáltatások fejlesztése" című pályázat keretében "Balinka Község Önkormányzat eszközfejlesztése" címmel a tavalyi évben támogatási kérelmet nyújtottunk új számítástechnikai berendezések beszerzésére a balinka Polgármesteri Hivatal eszközparkjának lecseréléséhez, valamint új sörpad garnitúrák beszerzésére a két közösségi színtérhez (Balinka, Mecsér).

Ez év júliusában értesítettek bennünket, hogy 2,3 millió forint támogatásban részesülünk, amelyhez önrészként 550 000 Ft-ot kell az önkormányzatunknak hozzátennie.

A Hivatalban használt jelenlegi számítástechnikai berendezések (13 évesek), már nem feleltek meg a mai kor követelményeinek, sem technikailag, sem környezetvédelmi szempontoknak, sem energiahatékonyságnak. A beszerzésre került számítástechnikai berendezések, a 3 db asztali számítógép, a 3 db LED monitor, az 1 db notebook, a 3 db szünetmentes tápegység, a 4 db külső HDD tároló és a felhasználói szoftverek műszaki paraméterei a jelenlegi legkorszerűbbek, az eszközök energiatakarékosak. Ezzel az irodai munkát hosszabb távon megbízhatóbbá, gyorsabbá, költségkímélőbbé tesszük.

A két közösség színtér nem rendelkezett a rendezvényeinek megtartásához (pl.: falunap, esti kültéri filmvetítés, játszóház, egyéb rendezvények) megfelelő számú asztallal és hozzá ülőhellyel. A két helyszín 10-10 db 70 cm-es sörpadgarnitúrát kapott, amelyeket mind kültéren, mind beltérben lehet használni a település különböző rendezvényeinek lebonyolításához. A sörpad garnitúra előnye, hogy helytakarékos (asztal, pad összecsukható), környezetbarát anyagból készül (fa), könnyen kezelhető, ár-érték aránya más megoldással szemben kiváló.