Polgárőrség

 Balinka-Mecséri Polgárőrség

A Balinka-Mecséri Polgárőrség 2006. január 14-én alakult Mecsér községrészben, azzal a céllal, mint megannyi polgárőr egyesület, hogy a rendőrséggel és más fegyveres szervekkel együttműködve álljon a köz szolgálatába.
A háromtagú vezetőség feladatául szabta az egyesület tagjainak, hogy szem előtt tartva az országgyűlés 2006. évi LII. törvényét a polgárőrségről, a Magyar Köztársaság legmagasabb szintű jogszabályát, az Alkotmányt, valamint egyéb más jogszabályok mezsgyéjén  haladva, fel kell vennie a harcot a település lakosainak mindennapi szubjektív közbiztonság érzetének megőrzéséért.
Egyesületünk teljes jogú tagja az Országos Polgárőr Szövetségnek és a Fejér Megyei Polgárőr Szövetségnek. Önfenntartó nonprofit civil szervezet, mely a tagok által befizetett tagdíjakból, önkormányzati és vállalkozói hozzájárulásokból, valamint szövetségi pályázatok útján nyert pénzekből tartja fenn magát.
Tagjai közé várunk minden olyan helyi lakhellyel rendelkező, büntetlen előéletű, 18. életévét betöltött magyar állampolgárt, aki hajlandó megvédeni saját és a településünkön élő többi társunk biztonságát, anyagi javait úgy, hogy ezért semmiféle díjazásban nem részesül, sőt, még neki kell a tagság által megállapított éves tagdíjat az egyesület felé lerónia.

A vezetőség:
Ifj. Fodor Róbert elnök
Fodor Róbert titkár
Németh János gazdasági vezető

Elérhetőségek:
Cím: 8055 Balinka, Petőfi u. 34.
Telefon: 30/403 9353
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
WEB:  www.bmpolgarorseg.mindenkilapja.hu