Újabb pályázati siker!

Balinka Község Önkormányzat eszközfejlesztése

A Vidékfejlesztési Program (LEADER) keretén belül az "A Bakonyért Vidékfejlesztési Akciócsoport Egyesület" működési területére meghirdetett, az "A Bakonyért Vidékfejlesztési Akciócsoport Egyesület" – "Bakonyi települések megújítása, közösségi élettér és szolgáltatások fejlesztése" című pályázat keretében "Balinka Község Önkormányzat eszközfejlesztése" címmel a tavalyi évben támogatási kérelmet nyújtottunk új számítástechnikai berendezések beszerzésére a balinka Polgármesteri Hivatal eszközparkjának lecseréléséhez, valamint új sörpad garnitúrák beszerzésére a két közösségi színtérhez (Balinka, Mecsér).

Ez év júliusában értesítettek bennünket, hogy 2,3 millió forint támogatásban részesülünk, amelyhez önrészként 550 000 Ft-ot kell az önkormányzatunknak hozzátennie.

A Hivatalban használt jelenlegi számítástechnikai berendezések (13 évesek), már nem feleltek meg a mai kor követelményeinek, sem technikailag, sem környezetvédelmi szempontoknak, sem energiahatékonyságnak. A beszerzésre került számítástechnikai berendezések, a 3 db asztali számítógép, a 3 db LED monitor, az 1 db notebook, a 3 db szünetmentes tápegység, a 4 db külső HDD tároló és a felhasználói szoftverek műszaki paraméterei a jelenlegi legkorszerűbbek, az eszközök energiatakarékosak. Ezzel az irodai munkát hosszabb távon megbízhatóbbá, gyorsabbá, költségkímélőbbé tesszük.

A két közösség színtér nem rendelkezett a rendezvényeinek megtartásához (pl.: falunap, esti kültéri filmvetítés, játszóház, egyéb rendezvények) megfelelő számú asztallal és hozzá ülőhellyel. A két helyszín 10-10 db 70 cm-es sörpadgarnitúrát kapott, amelyeket mind kültéren, mind beltérben lehet használni a település különböző rendezvényeinek lebonyolításához. A sörpad garnitúra előnye, hogy helytakarékos (asztal, pad összecsukható), környezetbarát anyagból készül (fa), könnyen kezelhető, ár-érték aránya más megoldással szemben kiváló.